Uspješne emisije trezorskih zapisa

Bez autora
Aug 22 2012

Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić ocijenio je da su Vladine emisije trezorskih zapisa uspješne, ali da bi se trebalo okrenuti i međunarodnom finansijskom sektoru kako bi se stekla kredibilnost na međunarodnom tržištu kapitala. Kada se pripremi aukcija obveznica i trezorskih zapisa, ona mora uspjeti. Naravno da finansijski sektor traži povoljnije uslove i vjerovatno je zbog toga došlo do viših kamatnih stopa prilikom današnje emisije. Na današnjoj, osmoj aukciji trezorskih zapisa Republike Srpske putem Banjalučke berze, ostvaren je iznos od 17.062.500 KM. Ostvarena ponuđena cijena bila je 97,50 KM uz postignutu kamatnu stopu od 3,44 odsto. Rok dospjeća ove emisije je 22. maj naredne godine.

Uspješne emisije trezorskih zapisaPredsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić ocijenio je da su Vladine emisije trezorskih zapisa uspješne, ali da bi se trebalo okrenuti i međunarodnom finansijskom sektoru kako bi se stekla kredibilnost na međunarodnom tržištu kapitala, prenose agencije.

 - Kada se pripremi aukcija obveznica i trezorskih zapisa, ona mora uspjeti. Naravno da finansijski sektor traži povoljnije uslove i vjerovatno je zbog toga došlo do viših kamatnih stopa prilikom današnje emisije - rekao je Džombić.

Na današnjoj, osmoj aukciji trezorskih zapisa Republike Srpske putem Banjalučke berze, ostvaren je iznos od 17.062.500 KM.

Ostvarena ponuđena cijena bila je 97,50 KM uz postignutu kamatnu stopu od 3,44 odsto.

Rok dospjeća ove emisije je 22. maj naredne godine.

Planirani iznos ove emisije trezorskih zapisa bio je 17,5 miliona KM, dok je na današnjoj aukciji ukupan iznos pristiglih ponuda bio 29,73 miliona KM.

Od pristiglih ponuda prihvaćeno je punuda u visini od 17.062.500 KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik